Digital kokebok med stil

Det er tilfredstillende når design og funksjonalitet er gjennomtenkt, slik det er i appen «Cook - The World's Cook Book». Er du glad i å lage mat, og samler på oppskrifter, da passer dette utmerket for deg. Appen er gratis, men dessverre er den inntil videre bare tilgjengelig for iPad.

Det som gjør denne kokebok-løsningen spesiell er at den gir mulighet til å dele oppskrifter på samme måte som man deler gjennom andre sosiale medier. Den skiller seg også ut ved å være godt designet og intuitiv å bruke. Brukergrensesnittet er fargerikt og estetisk, med lekre detaljer og god typografi

Kom i gang

For å ta i bruk «Cook» trenger du bare registrere en konto. Registreringen er enkel, du oppgir bare navn, e-post og passord. Eller enda enklere, registrer deg med Facebook-kontoen din. Når du har opprettet din egen konto kan du begynne å lage din første kokebok.

Åpningsskjermen består av din egen kokebok i tillegg til andre kokebøker du velger å legge til. For å endre forsiden på din egen kokebok trykker du på blyant-symbolet oppe i høyre hjørne på boken. Du kan endre tittel, fargen på boken og hvilken illustrasjon som skal pryde forsiden. Man kan velge blant et stort utvalg av stilrene silhuett-illustrasjoner. Trykk på den blå hake-knappen oppe i høyre hjørne når du er fornøyd med forsiden.

Trykk på boken for å åpne den. Du kan legge oppskrifter i mapper, og lager slike mapper ved å trykke på «+»-knappen. Inne i en mappe lager du en ny oppskrift ved å trykke på knappen oppe i høyre hjørne. I oppskrifts-editoren velger du først om oppskriften skal være privat eller offentlig. Her kan du også legge til bilde, tittel og en kort innledning.

Hva du skriver i innledningen er opp til deg selv; er det en oppskrift med en historisk bakgrunn, en oppskrift som har gått i arv i familien eller noe du selv har eksperimentert med?

Til slutt legger du inn selve ingrediensene og fremgangsmåten.

Dette er en veldig enkelt og oversiktlig app for å samle oppskriftene dine, men du må skrive inn alt manuelt. Hvis du er på utkikk etter en løsning som kan samle oppskrifter fra eksisterende nettsider, er nok ikke dette noe for deg. Du kan altså ikke lete frem oppskrifter på nett og legge dem automatisk inn.

Utviklerne lagt til noen kokebøker på åpningskjermen som eksempler du kan titte i. Alle oppskrifter som er offentlige kan gis kommentarer og likes, noe som underbygger det sosiale aspektet ved denne kokebok-løsningen.

Hele verdens oppskrifter

Hvis du vil legge til flere bøker, klikker du deg frem til åpningskjermen og drar skjermbildet nedover. Her vil du finne bøker fra kjente kokker, bøker basert på mat fra ulike land og kategorier og ikke minst søke frem dine venners kokebøker (Søk på navn/brukernavn).

Drar du skjermen oppover, når du står på åpningskjermen får du tilgang til å endre måleenheten, kontaktinformasjon til utviklerne og utloggingsknappen.

Jeg bruker denne appen mye og har stor glede av å samle på egne oppskrifter, men også utforske andres oppskrifter gjennom den sosiale delingen. 

Du finner appen her: Cook - The World's Cook Book

Lykke til med matlagingen!
Hilsen Stig