Verktøy for den usikre designeren

Presenter to ulike versjoner av det du har designet, la folket avgjøre hvilken av dem som er best. Se videoen, så skjønner du hva vi mener.

Desinion er en ny nettside som gjør det mulig for designere å gi og få tilbakemeldinger, meninger og til og med statistikk på sine designskisser. Ja, men dette kan man allerede gjøre det på nettsteder som Behance og Dribbble, sier du? I stedet for en portefølje på nett, som inviterer til generelle kommentarer, er Desinion utelukkende rettet mot å be om konkrete tilbakemeldinger - som i: "Liker du A eller B best?".

Her får man ikke noen utdypende beskrivelse av designet det skal stemmes over; hvem er oppdragsgiveren, hvilken målgruppe er designet tiltenkt eller hvor skal designet brukes? Derfor er nok ikke dette en designprosess vi i Monoform vil anbefale. Likevel er det noe fascinerende med det enkle brukergrensesnittet som gjør at man på en rask måte kan få tilbakemeldinger. Kanskje et greit verktøy, hvis det skal gjøres et valg mellom to alternativer, og det er vanskelig å avgjøre selv.

Desinion hadde i løpet av første måneden allerede over 4.000 sidevisninger, og mange talentfulle designere melder seg på daglig. I følge grunnleggeren Chris Payne har det på samme tid blitt registrert over 19.000 avstemninger. Han nevner også utfordringen med mangelfull bakgrunnsbeskrivelse for designet som presenteres, og sier dette er noe de skal ta tak i snarest.

Hva synes du? Er dette et respektløs og mangelfull verktøy til bruk i designprosessen, eller er dette en nyttig metode for å hurtig samle inn tilbakemeldinger? Skriv gjerne en kommentar...