Til deg som trenger nettside

31.01.15 | Programmering, Webdesign

Monoform leverer alt du trenger for å komme i gang med nye nettsider og leder deg gjennom prosessen med å utvikle dem.

Vi leverer nettsider bygget på ExpressionEngine. ExpressionEngine er et nettbasert publiseringsverktøy for administrering av nettsider (Content management system, CMS). ExpressionEngine er en kraftig, stabil og trygg løsning som brukes av bl.a. BBC, Disney, Ford, Nokia, Sony, Warner Bros og Apple.

ExpressionEngine er et kommersielt produkt som selges med brukerlisens av EllisLab. Dette sikrer en bedre service på teknisk drift av nettsiden. Likevel har Ellislab valgt en opensource-løsning som gjør at utviklere i hele verden kan bidra med tilleggsmoduler/plug-ins, noe som gjør administrasjonsverktøyet veldig fleksibelt.

Få hjelp med alt du trenger

Du vil ha en nettside men har ikke tid til å sette deg inn i hva HTML, PHP, CSS, mySQL-databaser, domener og FTP-servere er? Ikke noe problem, du konsentrerer deg om hva du ønsker å formidle gjennom nettsiden, så tar vi oss av resten. Vi kan registrere domene, opprette webhotell og administrere e-postkontoer. Vi designer, programmerer, klargjør administrasjonsverktøyet for nettsiden og kjører opplæring tilrettelagt ditt kunnskapsnivå. Trenger du også hjelp med tekstforfatting og foto når innholdet skal på plass? Vi kan ordne dette.

Monoform leverer hovedsaklig nettløsninger fra A til Å, men vi kan også levere deler av en nettside, dersom du bare trenger et design eller trenger å programmere et eksisterende design. Sitter du i et design- eller reklamebyrå og trenger en samarbeidsparter for å få nettsideprosjektet i mål, så ikke nøl med å ta kontakt.

Spar penger

Vi gir pristilbud i form av estimert fastpris basert på størrelsen på nettsiden. Pristilbudet gir ryddig oversikt over alt som blir levert i løsningen: CMS-lisens, design, programmering, tilleggsmoduler, opplæring osv. Andre kostnader som må beregnes er avgiften for å eie nettadressen/domenenavnet og leie webhotell der filene til nettsiden ligger. Prisen beregnes ut i fra størrelsen på webhotellet.

En nettside som er tilpasset ditt behov

Du vet mest sannsynlig selv hva du vil legge ut på nettsiden din: Nyheter, produkter, tekstsider, skjemaer, filer? Vi legger tilrette slik at det blir så enkelt som mulig for deg å publisere og holde oversikten over innholdet. Målet er å lage en løsning som har fokus på innholdet, og som smertefritt sørger for at alt blir presentert på en ryddig og fin måte.

Enkel og grei administrering av nettsiden

Publiseringsløsningen tilrettelegges slik at du som kunde bare forholder deg til det som trengs for å få lagt ut innhold. Tekst, bilder og filer redigeres/publiseres på en enkel og oversiktlig måte. Erfaring viser at billedbehandling er noe kunder sliter mest med å få til. Derfor legger vi tilrette for at bilder som lastes opp til nettsiden, automatisk blir optimalisert i forhold til størrelse og beskjæring. Kunden slipper å tenke på om bildet er i feil størrelse og trenger ikke være redd for at designet skal rotes til. Skrifttyper, skriftstørrelser, farger, bildeplasseringer er stramt satt opp i designet og kodet slik at nettsidene alltid ser ryddige og pene ut.

For små og store skjermer

Statistikkene viser at håndholdte enheter som smarttelefoner og nettbrett har tatt over som nettsurfingsverktøy. Det betyr at nettsiden må lages slik at den gir en brukervennlig opplevelse av navigasjon og innholdsvisning uansett hvor stor skjerm man bruker til å se nettsidene med. Noen av våre konkurrenter tilbyr egne mobilvennlige sider som et tillegg til de vanlige, men med responsiv design er dette overflødig.

Det er du som eier nettsiden

Det er mange som med rette er bekymret for hva som skjer med den tekniske supporten hvis byrået som har levert nettsiden går konkurs eller slutter å levere løsningen. Da er det trygt å vite at du eier lisensen på publiseringsløsningen og står fritt til å velge en annen leverandør i et stort utviklersamfunn med kompetanse innen ExpressionEngine. Nettsiden kan utvides senere hvis det skulle dukke opp ekstra behov. Kanskje ønsker du å legge inn en kampanjeside? Eller ønsker å ha et bestillingsskjema? Vi tar gjerne en evaluering av nettsiden sammen med deg, etter en tids bruk, for å se om det er noe vi sammen kan forbedre/videreutvikle.

Litt om prosessen

Vår jobb i et nettside-prosjekt kan hovedsaklig deles opp i ni trinn:

  1. Registrere domenenavn, opprette webhotell og administrere e-postkontoer
  2. Sette opp en innholdsstruktur sammen med kunde, denne danner grunnlaget for hvordan man sorterer og navigerer i innholdet på nettsiden.
  3. Lage designskisser, som godkjennes av kunde før programmering
  4. Programmere nettsiden og klargjøre publiseringsverktøyet
  5. Gi opplæring i å administrere nettsiden. Dette er tilrettelagt kundens kunnskapsnivå.
  6. Om ønskelig, kan bidra i forhold til innhenting av bildemateriale
  7. Om ønskelig, hjelpe med tekstinnhold til sidene
  8. Yte teknisk service/rådgivning i etterkant av lanseringen av nettsiden (Faktureres på timebasis)
  9. Gi opplæring og råd når det gjelder bruk og analyse av besøksstatistikkene for nettsiden (Google Analytics)