Blogg

19.06.23

Google forsker på StyleDrop: Stilbasert bildegenerering

Google fortsetter å utforske grensene for kunstig intelligens med deres siste forskningsprosjekt, StyleDrop. Dette spennende prosjektet tar sikte på å utvikle et verktøy som kan generere bilder i ulike stiler basert på brukerens preferanser.

Tema: Inspirasjon, Kunstig intelligens

Les mer

18.06.23

Skriv den ultimate prompten for å få gode tekster fra Chat GPT!

Har du noen gang ønsket deg en enkel måte å generere kvalitetsinnhold uten mye redigering? Chat GPT er her for å hjelpe deg med nettopp det! Ved å følge en spesifikk formel når du skriver prompter, kan du få tekstforslag som er presise, engasjerende og krever minimal justering og etterredigering.

Tema: Nyttige tips, Kunstig intelligens

Les mer

29.05.23

Utvidet kunst med kunstig intelligens

Med Adobes nye funksjon i Photoshop, kalt "Generativ fyll" kan man leke seg med kjente malerier og utforske kunstverdenen på en ny og spennende måte. Hva med å kunne se som ligger utenfor de opprinnelige rammene av kunstverket?

Tema: Inspirasjon, Underholdning, Kunstig intelligens

Les mer

15.03.16

17 tips for mer effektive møter

I løpet av et arbeidsliv deltar man på utallige møter. Noen mer nyttige enn andre. Kvaliteten på møter er ofte avhengig av hvor godt forberedt man er, og hvor godt forholdene er lagt til rette.

Tema: Nyttige tips

Les mer

10.02.16

Spørsmål jeg stiller før design av logo

Disse spørsmålene går jeg gjennom sammen med kunde. Det er ikke noe yrkeshemmelighet, og for deg som tenker på å utarbeide en logo for din bedrift kan dette være en liste du kan ta med deg videre i prosessen.

Tema: Design, Nyttige tips

Les mer

08.10.15

10 myter om grafisk design

Mens noen myter om grafisk design bare er morsomme og harmløse, er andre myter direkte irriterende og generelt sett lite til hjelp i samarbeidet mellom kunde og grafiske designer. I søken etter å avmystifisere disse mytene er det laget laget en 10-punktsliste for å forstå hva grafisk design er og hvordan det er å være en grafisk designer.

Tema: Design, Nyttige tips

Les mer

12.03.15

Enkel prosjektstyring med Trello

Trello er et samarbeidsverktøy som organiserer prosjekter på en digital oppslagstavle. Ryddig og enkelt gir Trello en god oversikt over prosjektene du er involvert i, hvem som jobber med hva, og hvor langt prosjektet har kommet i en prosess.

Tema: Nyttige tips

Les mer

10.02.15

Hvilken nettleserversjon bruker du?

Her er enda et lite teknisk tips. Noen ganger kan det hende at en utvikler eller IT-ansvarlig spør deg om hvilken versjon nettleseren din er, hva IP-adressen din er eller hvilket operativsystem du bruker? Slik finner du enkelt ut av det.

Tema: Nyttige tips

Les mer

06.02.15

Spill for designere

Hva er vel bedre enn å ha det litt gøy, og samtidig kanskje lære noe av moroa? Her er noen eksempler på nettbaserte spill, som tar utgangspunkt i utfordringer som vi designere møter til daglig. Tør du prøve deg?

Tema: Design, Underholdning

Les mer

04.02.15

Tømme cachen???

Har du noen gang blitt spurt om du kan tømme nettleserens cache? Kanskje du lurer på hvorfor? Vi prøver å gi et lettfattelig svar.

Tema: Nyttige tips

Les mer

31.01.15

Til deg som trenger nettside

Monoform leverer alt du trenger for å komme i gang med nye nettsider og leder deg gjennom prosessen med å utvikle dem.

Tema: Programmering, Webdesign

Les mer

30.01.15

Lær noe nytt hver dag

Det er mange gode grunner til å kontinuerlig lære noe nytt. Den største gevinsten må være en større helhetlig forståelse av både oss selv og verden man lever i. Her er et tips til hvordan man enkelt kan tilegne seg litt ny kunnskap, hver dag.

Tema: Inspirasjon

Les mer