Tjenester

Lurer du på hva Monoform kan levere av tjenester? Her er en mer detaljert beskrivelse av hva vi tilbyr. Om du trenger hjelp med noe som ikke står oppført her, så bare ta kontakt.

Slik samarbeider vi med deg

I første møte med kunden handler det om å bli kjent med hverandre. Møtet kan fint tas over telefon hvis det er mer praktisk. Du som kunde beskriver hva dere trenger å få gjort, og vi kommer gjerne med gode råd og tips. Etter møtet setter vi opp et oversiktlig pristilbud basert på det dere ønsker designet og produsert. Når pristilbud er godkjent, jobber vi sammen om å lage en fremdriftsplan for prosjektet.

Designskisser utarbeides og overleveres deg for godkjenning og korrektur. I noen tilfeller presenterer vi to-tre ulike alternativer (f.eks ved logodesign). Når design er godkjent går dette til ferdiggjøring/produksjon. Dere mottar ferdige filer pr. mail eller ferdig produkt levert til ønsket adresse.

Grafisk design

Monoform kan levere det meste av design for trykksaker, digitalprint og web. Vi kan enten lage produksjonsklare filer som du selv tar med til trykkeri/produsent, eller du kan la oss gjøre hele jobben frem til ferdig levert materiell.

Vi kan blant annet levere:

 • Logo 
 • Profilmanual
 • Brevark, visittkort, konvolutter
 • Annonser, avis/magasin/web
 • Brosjyrer
 • Flyvesedler
 • Invitasjoner
 • Blader/magasiner
 • Skilt, fasadeskilt eller innendørs skilting
 • Rollups/messemateriell
 • Emballasje
 • Bilfoliering

Webutvikling

Monoform leverer alt du trenger for å komme i gang med nye nettsider og leder deg gjennom prosessen med å utvikle dem. Vi kan gjøre det enkelt, hvis du bare trenger en statisk nettside uten behov for publiseringsverktøy. Oppdateringer kan vi gjøre for deg. Eller vi kan sette opp en nettside der du administrerer innholdet selv. I så tilfelle leverer nettsider bygget på ExpressionEngine.

ExpressionEngine er et nettbasert publiseringsverktøy for administrering av nettsider (Content management system, CMS). ExpressionEngine er en kraftig, stabil og trygg løsning som brukes av bl.a. BBC, Disney, Ford, Nokia, Sony, Warner Bros og Apple.

ExpressionEngine er en open-source løsning og har ingen månedlige lisenskostnader. Opensource-løsningen som gjør at utviklere i hele verden kan bidra med tilleggsmoduler/plug-ins, noe som gjør administrasjonsverktøyet veldig fleksibelt og lett og skreddersy i forhold til ønsket behov på nettsiden.

Få hjelp med alt du trenger

Du vil ha en nettside, men har ikke tid til å sette deg inn i hva HTML, PHP, CSS, mySQL-databaser, domener og FTP-servere er? Ikke noe problem, du konsentrerer deg om hva du ønsker å formidle gjennom nettsiden, så tar vi oss av resten. Vi kan registrere domene, opprette webhotell og administrere e-postkontoer. Vi designer, programmerer, klargjør administrasjonsverktøyet for nettsiden og kjører opplæring tilrettelagt ditt kunnskapsnivå. Trenger du også hjelp med tekst og foto når innholdet skal på plass? Vi samarbeider med tekstforfattere og fotografer som kan levere det du vil ha.

Monoform leverer hovedsaklig nettløsninger fra A til Å, men vi kan også levere deler av en nettside, dersom du bare trenger et design eller trenger å lage nettside basert på et eksisterende design. Sitter du i et design- eller reklamebyrå og trenger en samarbeidsparter for å få nettsideprosjektet i mål, så ikke nøl med å ta kontakt.

Spar penger

Vi gir pristilbud i form av estimert fastpris basert på størrelsen på nettsiden. Pristilbudet gir en ryddig oversikt over alt som blir levert i løsningen: CMS-lisens, design, programmering, tilleggsmoduler, opplæring osv. Andre kostnader som må beregnes er avgiften for å eie nettadressen/domenenavnet og leie webhotell der filene til nettsiden ligger. Prisen beregnes ut i fra størrelsen på webhotellet.

En nettside som er tilpasset ditt behov

Du vet mest sannsynlig selv hva du vil legge ut på nettsiden din: Nyheter, produkter, tekstsider, skjemaer, filer? Vi legger tilrette slik at det blir så enkelt som mulig for deg å publisere og holde oversikten over innholdet. Målet er å lage en løsning som har fokus på innholdet, og som enkelt sørger for at alt blir presentert på en ryddig og fin måte.

Brukervennlig og grei administrering av nettsiden

Publiseringsløsningen tilrettelegges slik at du som kunde bare forholder deg til det som trengs for å få lagt ut innhold. Tekst, bilder og filer redigeres/publiseres på en enkel og oversiktlig måte. Erfaring viser at billedbehandling er noe kunder sliter mest med å få til. Derfor legger vi tilrette for at bilder som lastes opp til nettsiden, automatisk blir optimalisert i forhold til størrelse og beskjæring. Du slipper å tenke på om bildet er i feil størrelse og trenger ikke være redd for at designet skal rotes til. Skrifttyper, skriftstørrelser, farger, bildeplasseringer styres av designet og er kodet slik at nettsidene alltid ser ryddige og pene ut.

For små og store skjermer

Statistikkene viser at håndholdte enheter som smarttelefoner og nettbrett har tatt over som nettsurfingsverktøy. Det betyr at nettsiden må lages slik at den gir en brukervennlig opplevelse av navigasjon og innholdsvisning uansett hvor stor skjerm man bruker til å se nettsidene med. Noen av våre konkurrenter tilbyr egne mobilvennlige sider som et tillegg til de vanlige, men med responsiv design er dette overflødig. Nettsidene Monoform leverer ser bra ut på alle skjermflater. 

Det er du som eier nettsiden

Det er mange som med rette er bekymret for hva som skjer med den tekniske supporten hvis byrået som har levert nettsiden går konkurs eller slutter å levere løsningen. Da er det trygt å vite at du eier lisensen på publiseringsløsningen og står fritt til å velge en annen leverandør i et stort utviklersamfunn med kompetanse innen ExpressionEngine. Nettsiden kan videreutvikles senere hvis det skulle dukke opp ekstra behov. Kanskje ønsker du å legge inn en kampanjeside? Eller ønsker å ha et bestillingsskjema? Vi tar gjerne en evaluering av nettsiden sammen med deg, etter en tids bruk, for å se om det er noe vi sammen kan forbedre/videreutvikle.

Litt om prosessen

Vår jobb i et nettside-prosjekt kan hovedsaklig deles opp i disse trinnene:

 1. Registrere domenenavn, opprette webhotell og administrere e-postkontoer.
 2. Sette opp en innholdsstruktur sammen med kunde, denne danner grunnlaget for hvordan man sorterer og navigerer i innholdet på nettsiden.
 3. Lage designskisser, som godkjennes av kunde før programmering.
 4. Programmere nettsiden og klargjøre publiseringsverktøyet.
 5. Gi opplæring i å administrere nettsiden. Dette er tilrettelagt kundens kunnskapsnivå.
 6. Om ønskelig, bidra i forhold til innhenting av bildemateriale.
 7. Om ønskelig, hjelpe med tekstinnhold til sidene.
 8. Yte teknisk service/rådgivning i etterkant av lanseringen av nettsiden (Faktureres på timebasis).
 9. Gi opplæring og råd når det gjelder bruk og analyse av besøksstatistikkene for nettsiden (Google Analytics).