Spill for designere

06.02.15 | Design, Underholdning

Hva er vel bedre enn å ha det litt gøy, og samtidig kanskje lære noe av moroa? Her er noen eksempler på nettbaserte spill, som tar utgangspunkt i utfordringer som vi designere møter til daglig. Tør du prøve deg?

KERNTYPE

I dette spillet testes din evne til å "kerne" (justere bokstavmellomrommene) slik at ordbildet blir mer behagelig for øyet. Her er det detaljene som teller, og du blir premiert med poeng ut i fra hvor nærme du er optimal kerning.

COLOR

Kanskje ikke det mest avanserte spillet i sjangeren farger. Her er oppgaven å lete frem mest farge som matcher best mulig den maskinen ber deg om å finne. Men du må være rask, dette går på tid.

SHARETYPE

Drømmer du om å lage din egen font? Dette spillet utfordrer deg til å sluttføre designet av en bokstav. Jo nærmere fasiten du er, jo mer poeng får du.

FONT GAME

Hvor god er du til å gjenkjenne fonter? Kan du nyanseforskjellen på Arial og Helvetica? Her blir man presentert en font, og må velge riktig svaralternativ.

TYPECONNECTION

Her kreves litt tankearbeid. I dette spillet går man inn i rollen som Kirsten Giftekniv, og skal matche to fonttyper. Man velger en singel-font, velger hvilken strategi man skal bruke for å finne dens partner og plukker ut den man mener er den rette. Så sender man dem på date, og får en evaluering av forholdet. Veldig sært, og mest for dem som elsker fonter...