I shot the Serif

Hva er vel bedre enn å ha det litt gøy, og samtidig kanskje lære noe av moroa? Her er noen eksempler på nettbaserte spill, som tar utgangspunkt i utfordringer som vi designere møter til daglig. Tør du prøve deg?

KERNTYPE


I dette spillet testes din evne til å "kerne" (justere bokstavmellomrommene) slik at ordbildet blir mer behagelig for øyet. Her er det detaljene som teller, og du blir premiert med poeng ut i fra hvor nærme du er optimal kerning.

COLOR


Kanskje ikke det mest avanserte spillet i sjangeren farger. Her er oppgaven å lete frem mest farge som matcher best mulig den maskinen ber deg om å finne. Men du må være rask, dette går på tid.

SHAPETYPE


Drømmer du om å lage din egen font? Dette spillet utfordrer deg til å sluttføre designet av en bokstav. Jo nærmere fasiten du er, jo mer poeng får du.

FONT GAME


Hvor god er du til å gjenkjenne fonter? Kan du nyanseforskjellen på Arial og Helvetica? Her blir man presentert en font, og må velge riktig svaralternativ.

I SHOT THE SERIF


Hvor rask er du til å skille mellom serif- og sans serif-fonter? Her skal du bare skyte på serif-fonter, men pass på – her er det lett å bli triggerhappy og la det gå ut over sans serif-ene. (Seriffer er de mer eller mindre tynne tverrstrekene som avslutter stammene til skrifttyper i antikva-familien (vanlig trykkskrift). Seriffer kalles også føtter. Et eksempel på en skrifttype med seriffer er Times New Roman.)

KILL COMIC SANS


Vår intensjon er ikke å lage noe debatt rundt bruken av Comic Sans. Men det er ikke til å komme bort i fra at dette kanskje er det mest forhatte fonten blant designere. Hva er vel mer naturlig enn å lage et spill der poenget er å skyte på denne fonten? Her kan designere virkelig få utfolde seg i sitt raseri overfor Comic Sans. (Lurt å skru ned lyden på denne, hvis du ikke vil at kollegaene dine skal tro du har blitt splitte pine gal).

TYPECONNECTION


Her kreves litt tankearbeid. I dette spillet går man inn i rollen som Kirsten Giftekniv, og skal matche to fonttyper. Man velger en singel-font, velger hvilken strategi man skal bruke for å finne dens partner og plukker ut den man mener er den rette. Så sender man dem på date, og får en evaluering av forholdet. Veldig sært, og mest for dem som elsker fonter...