Tømme cachen???

04.02.15 | Nyttige tips

Har du noen gang blitt spurt om du kan tømme nettleserens cache? Kanskje du lurer på hvorfor? Vi prøver å gi et lettfattelig svar.

Nettleseren din bruker en mappe på maskinen som inneholder en rekke filer den har lastet ned fra nettsider du har besøker. Grafiske filer (som f.eks knapper, ikoner og logoer), bilder og innimellom hele nettsider er eksempler på filer som blir lagret i cachen. Når du besøker en nettside, sjekker nettleseren om det finnes en kopi av filene på nettsiden i cache-mappen. Hvis så er tilfelle, vil dette spare nettleseren litt tid, ved at den slipper å laste ned filen på nytt.

Noen ganger kan det være nyttig å tømme denne cache-mappen. Å bare trykke på refresh-knappen (eller trykke F5) vil ikke tømme mappen, fordi den oppdaterte siden vil fortsatt bruke filene fra cache-mappen. Du trenger å gå litt grundigere til verks, og Refreshyoucache.com kan hjelpe deg med dette. Gjennom enkle skritt-for-skritt-forklaringer får du tømt cachen og tvunget nettleseren til å laste ned de ferskeste filene fra nettsiden du besøker.

Legg gjerne inn lenken som bokmerke på maskinen din, så vet du hva du skal gjøre når noen ber deg om å tømme nettleserens cache. 

www.refreshyoucache.com